Aa. O. Vinje 200 år

Barne-litteratur

Sponsorer

oppland_fylkeskommune kulturråd Spb1LSlogo skjaak_logo fritt ord  

Takk òg til:

Det Norske Komponistfond Samlaget Vågå kommune Eidefoss Gyldendal Fossberg Hotell Fossheim Hotell Coop Ottadalen Ottadalen Mølle Norgesfòr Nordal Eiendom Kiwi Stokk & Stein Fjell & Fritid Gausdal Landhandel Fossheim Steinsenter

Sal av billettar på nettet startar 15. julii 2017.

Du kan du også kjøpe billettar på biblioteket i Loar eller ved inngangen til dei ulike arrangmenta.

NB! Billettar som er bestilte men ikkje betalte, må betalast og hentast på biblioteket eller ved inngangen i god tid før forestillingane tek til.

Ingen arrangementer er tilgjengelig enda.

Vera Henriksen Lisbet Lid Venås

Markens Grøde

30. august til 2. september 2018

Sponsorer

oppland_fylkeskommune
kulturråd

Spb1LSlogo

skjaak_logo
fritt ord
Stiftinga G-KULTUR logo
Vågå kommune


 

Takk òg til:

Ottadalen Mølle
Fjell & Fritid
Fossberg Hotell
Fossheim Steinsenter
Fossheim Hotell
Nordal Eiendom
Kiwi
Stokk & Stein
Gausdal Landhandleri
Coop Ottadalen
Fjuken
Spiterstulen
Breheimen Mat
Nye Brimi Bue
Skafferiet kafé og pub

Diktardagar 2014

Bruheim- og grunnlovsjubileum

Diktardagane 2014 vil ha grunnlovsjubileum og nasjonsbygging som hovudtema under seminaret. Vi markerer også 100 årsjubiléet til Jan-Magnus Bruheim. Det blir konsert, pubkveld, Jonsson-foredrag, festkveld og bokbad. Sundag blir det historisk vandring i Lom sentrum før det berst til fjells.

Sigrid Moldestad

Sigrid Moldestad
Foto: Kristian Hosar

Fredag kveld kjem Sigrid Moldestad «heim» med Jan-Magnus Bruheim-songane. Fredag kveld blir det konsert i Skjåk kyrkje. Sigrid kom i vår ut med den kritikarroste plata «Brevet til kjærleiken» der ho framfører tekster av Jan-Magnus Bruheim. Etterpå blir det Diktarmiddag og pubkveld på Nordalsfjoset med Jon Hjørnevik med gitarist. Hjørnevik er bokaktuell med «Heimekontor i gravferda», ei ny og etterlengta bok for den store fanskaren.

«Einig og tru til Dovre fell!» Under seminaret laurdag formar vi slagordet som eit spørsmål. Har ikkje nettopp nasjonsbygginga skjedd gjennom kamp og usemje? Var vi ikkje også ein nasjon før 1814?  Vi vil kaste ljos over dette ved hjelp av landets fremste historikarar og statsvitarar, og trekkje fram store stridsspørsmål om religion, kongedøme og EU-røystingar. Vi vil sjå på Norge og nasjonsbygginga med lokale briller og med eit utanfrå-perspektiv. Dei som deltek på seminaret er:

– Professor Øistein Rian: Om nasjonsbygging
– Professor Frank Aarebrot: Havet, ikkje fjellet bygde landet
– Lokalhistorikar Ivar Teigum: – – og fjella sjølv ropte høgt hurra?
– Journalist og tidlegare stortingsmann Stein Ørnhøi: Og vi sa Nei, Nei, Nei.

Det blir Tor Jonsson-foredrag med Gard Espeland, festkveld med blant andre Stein Ørnhøi, Rolf Groven, Jotunheimen underholdning, Hemsing & Hansegård (FRIKAR) før vi avrundar kvelden med bokbad.

Sundag berst det til fjells med tur til klimaparken Mímisbrunnr og Elveseter før Diktardagar rundar av med geologisk og kulturhistorisk vandring i Lom sentrum.