Stjernelag på bokbadet

Det er duka for eit særs gildt bokbad under årets Diktardagar. Vår trufaste bademeister, Magnhild Bruheim, har med seg tre av våre fremste forfattarar, Lars Mytting, Sigmund Løvåsen og Rønnaug Kleiva. Vi får i år gjensyn med dalens store suksessforfattar, Lars Mytting. Sist han var med oss på Diktardagar, sat han med eit ferdig manus til ei bok om det sære emnet ved som han hadde lite tru på ville nå ut til eit stort publikum. Vi veit alle at her tok han skammeleg feil. Etter suksessen med vedboka, har Lars kome med to nye bestseljarar, «Svøm med dem som drukner» og «Søsterklokkene». I «Søsterklokkene» er handlinga lagt til Gudbrandsdalen på slutten av 1800-talet. Sentralt i boka står eit par særeigne kyrkjeklokker og den 19 år gamle Astrid Hekne som er tenestejente hjå presten. «Søsterklokkene» er fyrste roman i ein trilogi, og mange lesarar ventar spent på neste bok «Hekneveven» som kjem 2. oktober

Vi gler oss også over å ynskje Sigmund Løvåsen velkomen attende til Diktardagar. Han var med oss i fjor og kjem att i år med ein rykande fersk biografi om Kjell Aukrust. Grunna 100-årsjubiléet for Kjell Aukrust, blir Sigmund svært sentral under årets festival. Han skal ha opplesing på biblioteket i Vågå, halde føredrag om Kjell Aukrust på Nordgard Aukrust, halde festtale på festkvelden og delta på bokbadet.

Med seg har karane ein av nestorane innan norsk og nynorsk dikting. Rønnaug Kleiva har gjeve ut i alt 29 bøker i ulike sjangrar, for både ungar og vaksne. Bøkene hennar er omsette til ei rekkje språk, og ho er representert med tekster i fleire antologiar og norskverk for ungdomsskule og vidaregåande skule. Det er ei stor ære for oss å ynskje Rønnaug Kleiva velkomen til årets Diktardagar.