Forfattarmøte med Cecilie Enger

Forfattarmøte med Cecilie Enger

Når

01.09.2018    
11:30 - 12:15

Hvor

Lom folkebibliotek
Sognefjellsvegen 6, Lom, 2686
Laster kart ....

Cecilie Enger (f. 1963) debuterte i 1994 med romanen Nødvendigheten, og har sidan gjeve ut ei rekkje romanar, mellom anna Mors gaver i 2013, ei bok som vart eit gjennombrot, og som ho fekk Bokhandlarprisen for. I 2017 gav ho ut romanen Pust for meg.

Dette skriv forlaget om boka:

Anestesilegen Carla Ruud kjører fra Oslo til hjembygda for å besøke moren sin på pleiehjem. Med seg i bilen har hun den unge kvinnen Synne, som skal samme vei. I en isete sving mister Carla kontroll over bilen og de havner utfor en skrent. Carla opplever det store marerittet: Til tross for all sin erfaring gjennom et liv som akuttmedisiner, makter hun ikke å redde Synne.

Cecilie Enger skriver fram en kompleks kvinne, en anerkjent lege og mor til voksne barn, som stiller spørsmålet: Kan man tilgi seg selv for den smerten man påfører andre?
Pust for meg er en roman om tre generasjoner kvinner, om sårbarheten ved å være avhengig av sine nærmeste og om å miste kontrollen over sitt eget liv. Man kan holde ut smerte så lenge den har et formål, men hva når den ikke har det? Og den dagen man ikke lenger føler seg behøvd, hvem er man da?

Om Mors gaver:

Da Cecilie Engers mor havner på sykehjem med Alzheimer, blir barndomshjemmet tømt i løpet av en helg. Under opprydningen finner Cecilie morens sirlig nedtegnede lister over samtlige av familiens julegaver gjennom fire tiår. Gaver gitt og gaver fått, til og fra mennesker med svært forskjellige liv. Med listene som utgangspunkt skriver Cecilie Enger sin egen families historie, fra slutten av 1800-tallet og frem til i dag.

Samtidig fortelles en annen historie. I løpet av de to årene Cecilie Enger skriver Mors gaver, viskes morens hukommelse og personlighet gradvis ut. Denne romanen er en fortelling om gaver, erindring, og om lengselen etter å holde tiden fast.

En varm og personlig beretning om å se en av sine nærmeste forsvinne inn i den store glemselen.

Cecilie Enger arbeider også som featurejournalist i Magasinet i Dagens Næringsliv og bur i Asker.