Sigrid Moldestad til Diktardagar

Foto: Øystein Haara

Songaren og felespelaren Sigrid Moldestad gjestar Diktardagar att i 2018. Saman med andre musikarar skal ho ha konsert på festkvelden i Utgard i Lom laurdag 1. september. Moldestad var også med i 2014, da opna ho Diktardagar med konsert i Skjåk kyrkje. Same året gav ho ut «Brevet til kjærleiken», med tekstar av Jan-Magnus Bruheim, ei plate som hausta svært mange lovord og gode kritikkar. 

Mellom anna skreiv VG:

På selveste Valentindagen slipper denne erfarne og allsidige folkemusikeren sin fjerde utgivelse, med ny musikk til dikt av Jan Magnus Bruheim i anledning dikterens hundreårsjubileum.

Tekstene er sterke, og favner kjærlighetens mange nyanser fra ungdommelig lengsel til alderdommens ettertanke.

Og Moldestads musikk er simpelthen nydelig, det samme gjelder produksjonen. Hun synger med en moden, overbevisende klarhet. Musikere som Kato Ådland, Sigbjørn Apeland, Kåre Oppheim og Anders Røine rammer hennes sang og felespill inn i et samtidsuttrykk med elementer av norsk, keltisk og nordamerikansk folkemusikk.

«Brevet til kjærleiken» trumfer både konfekt, smykker og roser i dag.

I 2017 feira ho ti-årsjubileum som artist med plata «Vere her», der hennar eigne tekstar får stor plass. Om denne plata skriv folkemusikk.no:

Moldestad har nå gjeve ut si soloplate nummer fem, og har hoppa rett i armane på kjernepublikummet sitt med det eg meiner er den beste plata ho har gjeve ut til nå. Mykje av grunnen til det er eit ljodbilete som er nær perfekt, ypparleg produsert av Yngve Leidulv Sætre. Han har fylgt den gode oppskrifta på korleis ein produserer popmusikk i dag, og lagt til ein dæsj av det særpreget som passar songen til Moldestad som hand i heimestrikka selbuvott.

Songen er nær og god, ikkje påtrengande, men meir som ei trygg samtalepartnar og ei god ven. Moldestad skrik ikkje ut songane, nei, ho tillèt seg å vere nær og personleg. Av og til gløymer du at ho syng og det verkar heller som ho snakkar venleg til deg, og ber deg fylgje med.

I august har Moldestad også konsert i Botnane i Bremanger kommune, i samband med opninga av ein ny diktarstig med tekstar av Jan-Magnus Bruheim.