Sponsorer

Takk òg til

Årets aktørar

Frank Aarebrot

Frank Aarebrot

Frank Aarebrot, norsk samfunnsforsker, født 19. januar 1947 i Bergen. Professor i sammenliknende politikk, Universitetet i Bergen.

Øystein Rian

Øystein Rian

Øystein Rian (født 23. februar 1945 i Fåberg, nå Lillehammer kommune) er en norsk historiker. Han er (fra 2015) professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Hans spesialområde er dansketiden fra 1536 til 1814 med vekt på politisk, sosial og regional historie.

Ove Lidvar Eide

Ove Lidvar Eide

Ove Lidvar Eide (født 1. september 1950 på Sandane) er en norsk forfatter, bokredaktør og pensjonert lektor fra Sandane i Gloppen kommune.

Jon Hjørnevik

Jon Hjørnevik

Jon Hjørnevik (født 14. april 1970 på Voss) er en norsk forfatter, dikter og komiker. Hjørnevik har gitt ut en rekke humoristiske diktsamlinger samt et rart leksikon på ett bind med tittelen Hjørneviks Store norske leksikon, som spiller på Store norske leksikon.

Sigrid Terese Moldestad

Sigrid Terese Moldestad

Sigrid Terese Moldestad (født 19. juli 1972 på Breim i Gloppen kommune) er en norsk folkemusiker, som spiller fele, hardingfele, og sang. Hun er utdannet ved Ole Bull Akademiet, og spiller sammen med Håkon Høgemo og Einar Mjølsnes i Gamaltnymalt som fikk Spellemannprisen 2005 i klassen folkemusikk/gammeldans for debutplata Gamaltnymalt.

Gyrid Axe Øvsteng

Gyrid Axe Øvsteng

Gyrid Axe Øvsteng (født 31. juli 1974 i Vågå) er en norsk dramatiker og barnebokforfatter.